Важливо

Військовий корабель РФ погрожує торговим судан у Чорному морі: одеські прикордонники перехопили розмову

Окупанти погрожують, що судно, яке прямує до портів України буде вважатися транспортувальником військового вантажу

Прикордонним службам вдалося перехопити загрози, які були надіслані з російського військового корабля до одного з торгових суден у Чорному морі. Цей інцидент підтверджує  морську блокаду портів Одеської області ворогом.

Про це повідомляє Одеський Прикордонний Загін.

Військові кораблі "недофлоту" Росії продовжують фігурувати в міжнародних скандалах —  блокують підконтрольні Україні порти, погрожують цивільним суднам. Порушуючи норми міжнародного морського права, тиснуть на екіпажі торгового флоту різних країн світу, — йдеться в повідомленні.

У ході перехопленої розмови окупанти через відкритий канал вийшли на зв'язок із торговим судном, яке на той час прямувало рекомендованим транспортним шляхом у Чорному морі. Вони заявили наступне: “Попереджаю вас про заборону руху до портів України. Перевезення судном будь-якого вантажу до України вважається російською стороною потенційним транспортуванням військового вантажу. Країна, під прапором якої прямує судно, вважається втягнутою у конфлікт в Україні!”

Нагадаємо, що після виходу Росії із “Зернової угоди” кораблі Чорноморського флоту РФ змінили своє розташування. Це пов’язано із підготовки повної морської блокади України в Чорному морі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися