На Одещині висихає Хаджибейський лиман

Була створена спеціальна комісія для визначення причин висихання лиману

На початку липня на урядову "гарячу лінію" надійшло звернення щодо висихання правої сторони Хаджибейського лиману, що на Одещині.  Це викликало занепокоєння місцевих мешканців.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Інспекція створила спеціальну комісію, до якої увійшли представники Дачненської сільської громади, Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації, а також Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та річок нижнього Дунаю.

У результаті роботи комісії встановлено несприятливий факт пересихання правої сторони Хаджибейського лиману. Для ретельного дослідження обставин, пов'язаних з обмілінням водоймища, інспекція спільно з залученими спеціалістами провела попередню зустріч з мешканцями села Болгарка та здійснила детальне обстеження території, яка зазнала наслідків пересихання.

На цей час інспекція продовжує додаткові заходи з метою визначення причин обміління Хаджибейського лиману. Спеціалісти аналізують усі можливі фактори, які могли вплинути на зменшення рівня водоймища.

picture
Нагадаємо, що в Ізмаїльському районі Одещини відкрили водопропускну споруду. Трубчатий перехід спрямовано для оздоровлення екосистеми озер Катлабуг, Лунг, Сафʼяни та Старонекрасівських плавнів.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися