Експерт розповіла про способи вирішення проблем безпеки на дорогах

Безпека на дорогах: способи вирішення проблеми

Безпека на дорозі і громадська безпека - ключові проблеми в нашій країні, в тому числі і Одесі. За даними поліції, тільки в цьому році вже сталося понад 2 тисяч дорожньо-транспортних пригод, з них понад півсотні - зі смертельними наслідками.

На цю проблему звертають увагу багато громадських працівників і бізнесменів. Наша героїня, Ольга Юрченко - впевнений автомобіліст і мама трьох дітей. Ольга часто їздить як по Одесі і по всій країні зокрема. Експерт часто буває за кордоном і спостерігає за ситуацією на дорогах, як в різних країнах ведуть себе автомобілісти, працює поліція, і яким чином функціонує система безпеки. Ольга впевнена, що для безпечних і комфортних поїздок необхідно реформувати не тільки систему роботи правоохоронців, а й впроваджувати нові механізми правового регулювання.

"Для мене безпека - це одна з найважливіших тем. Дуже хочеться, щоб кожна людина могла спокійно пересуватися по місту, не побоюючись за своє життя. Прикладом ефективної системи безпеки є досвід багатьох зарубіжних країн. Коли ти потрапляєш за кордон, розумієш, що в будь-який час дня і ночі ти можеш виїхати на дорогу і будеш при цьому захищений. Вкрай необхідно створити комфортні та безпечні умови пересування. Це стосується якості дорожнього покриття, адекватної розмітки, підсвічених пішохідних переходів і розумних світлофорів".

Ще 10 років тому місцева влада почала говорити про розумних світлофорах, завдяки яким поліпшується пропускна здатність потоків вулично-дорожньої мережі. У разі ДТП така система змінює роботу світлофорів у даному районі, щоб уникнути труднощів дорожнього руху. Але пройшло вже десять років і нічого не змінилося - кількість пробок в Одесі тільки зростає. А як наслідок напруження водіїв зростає, люди більш різко і халатно керують автомобілями.

"Я вважаю, що повинна бути сформована організація, яка займатиметься цим процесом. Сьогодні, наприклад, СМЕП контролює світлофори і камери. Чому б не зробити єдиний центр, де б зберігалася вся інформація, і генерувався процес установки всіх необхідних пристроїв і механізмів? Це цілком можливо зробити за допомогою місцевої влади. У цій сфері є величезний міжнародний досвід, який можна і потрібно використовувати. Крім того, є безліч інвесторів, які готові допомогти і виділити фінанси на впровадження нових технологій", - каже Ольга Юрченко.

Безпека городян і жителів міста повинна бути одним з пріоритетних напрямків для місцевої влади. Ситуація, що склалася в цій сфері, вимагає кардинальних реформ і новацій, які врятують безліч життів, впевнена експерт.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися