У "Півдні" пояснили, навіщо росіяни атакують острів Зміїний

Після виходу РФ із "зернової угоди" окупанти почали погрожувати блокадою Чорного моря

Росія надсилає "меседж" кораблям, які намагаються рухатись у напрямку одеських портів про те, що вона нібито контролює акваторію Чорного моря і здатна вдарити по "воєнним цілям".

Про це повідомила начальниця пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі Всеукраїнського телемарафону.

Поруч з островом проходять морські судна, які долучені до транспортування українського збіжжя. Удари нагадують про заяву влади РФ, що будь-які кораблі, які ітимуть у бік українських портів, будуть вважатись воєнними цілями.

Атаками в район острова Зміїний було позначено, що всі судна цивільного флоту, які можуть мати намір прямувати до портів України, підконтрольних Україні, мають усвідомити ту небезпеку, яку несе тактична авіація і чорноморський флот РФ, — зазначила Наталя Гуменюк.

Зазначимо, армія РФ обстріляла острів Зміїний в ніч на 30 липня, повідомили в ОК "Південь". Для обстрілу вороги використали дві авіабомби поки що невстановленого типу. Також Гуменюк повідомила, що спостерігається активність російської тактичної авіації. Поки що ворожі літаки ведуть повітряну розвідку, наголосила пресофіцерка. Але це означає, що готують нові удари по території України.

"Коментарі" писали, що після виходу Росії із “Зернової угоди” кораблі Чорноморського флоту РФ змінили своє розташування. Це пов’язано із підготовки повної морської блокади України в Чорному морі.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися