Після російської атаки Ізмаїльський порт призупинив роботу - Reuters

Ремонтні роботи портової інфраструктури вже розпочаті

Через атаку російських окупантів Ізмаїльський порт зупинив роботу. Дані стеження показують, що десятки міжнародних судів зупиняються і кидають якір у гирлі Дунаю.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомляє видання, атаки зруйнували будівлі в Ізмаїльському порту та зупинили судна, які готувалися прибути туди для навантаження українського зерна. Відомо про виникнення пожеж. Елеватори, зернові ангари, виробничі та складські приміщення зазнали значних пошкоджень. Дані стеження за комерційними судами показують, що десятки міжнародних судів зупиняються і кидають якір у гирлі Дунаю, багато хто з них зареєстрований для прибуття до Ізмаїлу з Чорного моря.

Тим часом очільник ДП "Адміністрація морських портів України" Юрій Литвин повідомив, що ремонтні роботи вже розпочаті. Портова інфраструктура продовжує працювати.

Атака росіян 

Вночі 2 серпня, Одеська область опинилася під обстрілом безпілотників "Shahed-136", які були запущені з Азовського моря через Чорне. Атака, яка була спрямована на південні райони області з очевидною метою — об'єкти портової та промислової інфраструктури регіону. Сили протиповітряної оборони працювали 3 години поспіль. Більшість із запущених дронів-камікадзе була збита. Проте деякі із запущених ворогом “Шахедів” поцілили в портову інфраструктуру області.  Наслідком атаки стали пожежі, які спалахнули на промислових та портових об'єктах, а також було пошкоджено елеватор.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися