Жителі Румунії заявили, що російський дрон під час атаки на Одещину впав на їхній території

Румунське міністерство оборони це спростовує

У ніч проти 2 серпня російські дрони атакували порт в Ізмаїлі й, за словами місцевих жителів Румунії, деякі з них залітали на їхню територію. Тим часом Румунське міністерство оборони це спростовує, проте планує посилити контроль на кордоні. 

Про це пише  Digi24.

Тудор Чернега, мер комуни Цеталкьой в Тульчі, Румунія, заявив, що місцеві жителі бачили, як російські безпілотники пролітали над їхніми будинками, а один з них впав у лісі. За словами мера, були розпочаті пошуки, але уламків безпілотника не було знайдено. 

Кілька місцевих жителів підтверджують, що безпілотники пролетіли по прямій лінії над будинками в Кеаталкьой. Страх дуже великий. Жодного розбитого безпілотника не було знайдено. Є свідчення деяких місцевих жителів, моряків, про те, що в лісі розбився дрон. Були проведені пошуки, але нічого не знайшли. Коли пішла чутка про те, що над нашою територією пролетів безпілотник, почалася паніка, тому що точність у них не дуже велика, - сказав мер.

Міністерство оборони відреагувало в понеділок після російської атаки поблизу румунського кордону. За словами міністерства, "на даний момент немає прямих військових загроз національній території або територіальним водам Румунії". 

Російський обстріл

Вночі 2 серпня Одеська область опинилася під обстрілом безпілотників "Shahed-136", які були запущені з Азовського моря через Чорне. Атака, яка була спрямована на південні райони області з очевидною метою — об'єкти портової та промислової інфраструктури регіону. Сили протиповітряної оборони працювали 3 години поспіль. Більшість із запущених дронів-камікадзе була збита. Проте деякі із запущених ворогом “Шахедів” поцілили в портову інфраструктуру області. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися