На Одещині жінка пішла купатися в море та зникла

Продовження пошукових робіт заплановано на сьогодні

В селі Фонтанка Одеського району 7 серпня, на місцевому пляжі зникла 60-річна жінка. Від чергового правоохоронця надійшло повідомлення, що під час відпочинку на воді, громадянка пішла купатись та зникла.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Одеській області.

Як повідомили рятувальники, до пошукових робіт на воді приступити не було змоги через шторм у 3 бали. Вже обстежено 1,5 км берегової лінії, але зниклу не виявлено. Продовження пошукових робіт заплановано на сьогодні.

Послідовність дій з надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок утоплення

Переконайтеся у відсутності небезпеки. Якщо постраждалий у воді:

- киньте йому рятувальний засіб (рятувальний круг, м’яч тощо);

- підпливати до постраждалого треба зі спини, при цьому слід користуватися рятувальним жилетом або іншими засобами, які допоможуть утримуватися на воді (рятувальний круг, надувний матрац тощо); наблизившись до постраждалого, попросіть його заспокоїтися та поясніть, що ви в змозі надати допомогу;

-  якщо постраждалий без свідомості та перебуває у воді, переверніть його на спину, перевірте наявність дихання;

- якщо постраждалий дихає, транспортуйте його до берега; для витягування постраждалого з води бажано залучити 2–3 осіб і треба зафіксувати шийний відділ хребта.

На березі у постраждалого без свідомості перевірте наявність дихання. Викличте бригаду екстреної (швидкої) медичної допомоги. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одеському районі, дачний масив Степове, під час відпочинку на місцевому ставку намагаючись витягнути на берег надувний матрац з двома онучками потонув сам дідусь. Водолази прибули на місце та розпочали пошукові роботи.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися