Російські окупанти знищили п’ять тонн агропродукції під час обстрілу порту на Одещині

Внаслідок ворожих влучань по одному з портів Дунаю постраждали складські приміщення та зерносховища

Через атаку російських дронів на порт в Одеській області 16 серпня, окупанти знищили близько п'яти тонн агропродукції. Вартість знищеного збіжжя оцінюється мільйонами доларів. 

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

РФ продовжує терористичні атаки на цивільну інфраструктуру, в тому числі портову інфраструктуру дунайського регіону. Через останню атаку безпілотниками було втрачено тисячі тонн продукції, вартість яких оцінюється мільйонами доларів. Якщо ми говоримо про обсяги, то це було сумарно 3-5 тисяч тонн продукції. За попереднім прогнозом, цього року буде вирощено продукції на 3-5 % більше, ніж минулого року, — сказав Тарас Висоцький.

Посадовець додав, що Україна на сьогодні може щодня відправляти десятки тонн продукції. Крім того, представник Міністерства аграрної політики додав, що цього року за допомогою активних робіт сільських господарів та сприятливим погодним умовам змогли зібрати великого обсягу. Згідно з передбаченнями, обсяг цього врожаю протягом 2023 року перевищить торішній на 3-5%.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 16 серпня російські окупанти двічі атакували Одещину ударними безпілотниками. Основна ціль - портова та зернова інфраструктура на півдні області. Внаслідок ворожих влучань по одному з портів Дунаю постраждали складські приміщення та зерносховища. Виниклі пожежі оперативно ліквідовано співробітниками ДСНС. Силами та засобами Повітряних Сил над Одещиною було знищено 11 ворожих ударних безпілотників. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися