На Одещині попереджають про надзвичайну високу пожежну небезпеку

Рятувальники закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення української землі

У зв'язку з посушливою жаркою погодою починаючи з 18 по 20 серпня на Одещині переважатиме надзвичайна та висока (V- ІV класу) пожежна небезпека. Рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Одеській області.

Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте до Служби порятунку "101". Будьте уважні при проводжені з вогнем, адже висока температура повітря може призвести до самозагоряння лісосмуг.

При такій погоді може спостерігатись і погане самопочуття людей старшого віку та людей із гіпертонічними хворобами і хворобами серця, а також можливе перегрівання організму при тривалому перебуванні під прямим сонячним промінням.

Симптоми:

- втома,

- головний біль, запаморочення

- нудота, спрага,

- шум у вухах,

- прискорене серцебиття.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що на Одещині 52 пожежі знищили понад  30 гектарів української землі. В більшості випадків, винуватцями таких пожеж є самі ж люди, які не задумуючись  нехтують правилами безпеки та спричиняють шкоду не лише довкіллю, а й здоров’ю і життю громадян. 





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися