Поліцейського, який стріляв в чоловіка в Одесі відсторонено від служби

Нетверезий чоловік застосував фізичну силу проти правоохоронця

Унаслідок конфліктної ситуації, що виникла 22 серпня, під час якої кінолог поліції Одещини застосував пристрій для відстрілу гумових куль, розпочато службове розслідування. Правоохоронця тимчасово відсторонено від виконання службових обов'язків.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.

За попередніми даними конфлікт спровокував малознайомий громадянин, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння. Інцидент став результатом давнього конфлікту, під час якого ця особа почала конфронтацію з правоохоронцем і вживала фізичну силу. У самозахисті поліцейський використовував спеціальний пристрій для відстрілу гумових куль, в результаті чого два постріли вразили громадянина у тулуб. Навіть після цього, нападник продовжував нападати на правоохоронця. Усі ці події були зафіксовані на відеокамеру товаришем агресора.

На місце події викликали медичний персонал та правоохоронні органи. Лікарі виявили травматичне пошкодження передньої черевної стінки та грудної клітки у громадянина, який був поранений поліцейським. Обох учасників конфлікту перевірили на стан сп'яніння, і виявили, що правоохоронець був тверезим, в той час, як в організмі цивільного чоловіка було виявлено 1,50 проміле алкоголю.

Співробітники ТУ ДБР розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України, а ГУНП в Одеській області – службове розслідування. На час його проведення поліцейського відсторонили від виконання службових обов'язків, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що під час конфлікту чоловік поцілив у двох знайомих з самозарядного пістолета травматичної дії. В результаті потерпілих госпіталізували до місцевої лікарні. Наразі поліцейські скерували до суду обвинувальний акт відносно жителя Подільського району за фактом хуліганства.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися