Ворог вночі двічі атакував Одещину: скільки ракет вдалось збити

Всього ворог випустив 4 ракети в бік Одеси та області

Сьогодні вночі ворог намагався обстрілювати Одещину ракетами. Окупанти застосували дві хвилі атак, проте сили протиповітряної оборони показали стовідсоткову ефективність та знищили всі ракети.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

Приблизно опівночі із літаків тактичної авіації над Чорним морем ворог випустив дві ракети припускається, що це були ракети Х-35 або Х-59, спрямовані в напрямку одного з морських портів Одещини. Проте сили ППО знищили обидві ракети над морем.

Через кілька годин потому сталася друга хвиля атаки. Окупанти випустили дві крилаті ракети типу “Калібр” з акваторії Азовського моря бік Одеси. Але й цього разу сили ППО показали стовідсотковий результат та збили всі цілі.

Що відомо про ракету "Калібр"

"Калібр" — це високоточна морська ракета російського виробництва, яка використовується російською федерацією. Вона має дальність польоту до 2 500 км, залежно від конкретної модифікації, і може бути випущена з різних типів воєнних суден, включаючи кораблі, підводні човни та кораблі-ракетоносії.   

Калібр" має високу точність удару, здатність маневрування та ухилення від протиповітряних систем ППО, що робить її складним для виявлення та знищення. Вона може бути використана для атаки на поверхневі цілі, такі як установки ППО, командні пункти, бункери, а також кораблі та інші військові об'єкти на великій відстані від узбережжя.

Нагадаємо, що вночі 23 серпня ворог атакував Одеську область дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову інфраструктуру та складські приміщення.


Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/287


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися