Без вікон та дверей: на Одещині жінка проживала з немовлям в закинутому будинку

Жінка була без постійного місця проживання та переїхала до Одещини кілька місяців тому

На Одещині ювенальні поліцейські вилучили новонародженого хлопчика від його матері. Вона жила разом із сином в закинутому будинку в антисанітарних умовах та без вікон.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міської ради.

Відомості про цю ситуацію до поліції надав громадянин, який працював поблизу. Правоохоронці відразу вирушили на місце події.

На місці події ювенальні поліцейські знайшли немовля в жахливих умовах в закинутій будівлі на Старокиївському шосе. З'ясувалося, що хлопчика народила 32-річна жінка без постійного місця проживання, яка переїхала на Одещину декілька місяців тому. Жінка не мала при собі жодних документів, що посвідчували б її особу, і не реєструвала дитину в органах державної реєстрації актів цивільного стану.

За словами жінки, вона спробувала облаштувати місце проживання у закинутій будівлі для себе та своєї дитини. Однак при огляді приміщення виявили безлад, антисанітарію та сліди зловживання алкоголем. Навіть вікна та двері були відсутні у цій недобудові. 

Хлопчика було вилучено у матері. Його передали до закладу охорони здоров’я, де він зараз перебуває під наглядом лікарів.

Нагадаємо, що співробітники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, здійснили моніторинговий візит до Барабойського психоневрологічного будинку-інтернату, що на Одещині. Під час цього було виявлено низку порушень.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися