Маневри ворожих кораблів в Чорному морі: чи змінилась кількість ракет

Рівень ракетної небезпеки для Одеської області та всієї України наразі дуже високий

Станом на 10:00 ранку 1 вересня у Чорному морі було виявлено чотири ворожі кораблі, які перебувають у стані бойової готовності. Серед них є два носії крилатих ракет типу "Калібр", загальний залп яких може складати до 16 одиниць.          

Про це повідомляє пресслужба Військово-Морських Сил Збройних Сил України.                 

ЗСУ продовжують виконувати завдання з метою відсічі повномасштабної збройної агресії РФ. У цьому процесі беруть участь підрозділи ВМС у складі створених угрупувань. 

Так, за минулий тиждень нашим військовим вдалось знищити: 50 окупантів, 3 міномети, 8 одиниць автомобільної техніки, 4 сховища з боєприпасами, 2 одиниці причепної артилерії, 4 спостережних пункти, 16 плавзасобів, 2 бойові броньовані машини, 3 одиниці спеціальної техніки, 1 БпЛА тактичного рівня та 178 квадрокоптерів, — повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик.  

Скільки “Калібрів” в інших морях                  

Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. Наразі в Азовському морі знаходяться один ворожий корабель. Разом з тим в Середземному морі вісім кораблів. Серед них два носії крилатих ракет типу "Калібр”, загальний залп яких може сягати до 24 одиниць.        

Нагадаємо, що вночі 30 серпня, ворог черговий раз здійснив масовану ракетно-дронову атаку України, зокрема й Одеської області. Всього по країні окупанти випустили 28 ракет з літаків тактичної авіації та 16 ударник БпЛА типу Shahed 136/131.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися