Метою ворога було знищення інфраструктури Одещини, залученої до “Зернової угоди”, — Гуменюк

Внаслідок обстрілу Одещини постраждали двоє людей

Сьогодні вночі та вже четвертий раз за п’ять днів окупанти атакували південь Одеської області дронами-камікадзе. Ворог таким чином намагається цілити в інфраструктуру, яка була залучена до “Зернової угоди”.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Одеса розповіла Наталія Гуменюк, керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України. 

Цієї ночі ворог атакував. Збільшили кількість баражуючи снарядів – іранських дронів типу “Shaded 131/136”. В цю ніч ворог атакував 30 дронами, 24 було знищено. Метою ворога було знищення цивільної та припортової інфраструктури, залученої до “зернової угоди”… Країна-терористка намагається довести, що Україна не є надійним партнером у подальшій роботі цієї ініціативи, – зазначила речниця.

Наталія Гуменюк підкреслила, що ця атака була спрямована на інфраструктуру, яка має стратегічне значення для України, і що вона відбувалася з різних напрямків, включаючи Крим і Курськ, щоб відвернути увагу українських систем ППО.

Є пошкодження припортової інфраструктури – елеватори, аграрні комплекси. Все, що задіяно в транспортування збіжжя. На жаль, постраждали двоє водіїв великогабаритного транспорту, – додала офіцер.

Нагадаємо, що цієї ночі ворог  вже четвертий раз за п’ять днів атакував південь Одеської області дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча більшість була збита силами ППО, деякі все ж влучили в портову та сільськогосподарську інфраструктуру.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися