В Одесі СБУ вилучила 750 кг психотропу, який використовують терористи ІГІЛ

Правоохоронці ліквідували контрабандний канал постачання психотропних речовин через територію України вартістю понад 30 млн доларів

Служба безпеки України блокувала в Одесі транзит через нашу країну 750 кілограмів психотропної речовини каптагон, відомого як "бойовий наркотик Ісламської держави". На чорному ринку вилучений товар оцінюється в більш ніж 30 млн доларів. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

В ході спецоперації слідчі встановили, що переправлення психотропів організували двоє мешканців Одеси та Львова. Вони замовили наркотики в одній з країн Середземномор'я. Співробітники СБУ зафіксували, що товар на початку вересня прибув в морський порт "Південний" в контейнері з солодощами. У цей час оперативники контролювали всі дії зловмисників.

Потім наркоділки перемістили вантаж в складське приміщення. Для переправлення каптагону в одну з країн Перської затоки вони придбали партію кукурудзяного крохмалю, в якому сховали пакети з психотропними речовинами. Два контейнери з наркотиками зловмисники доставили в Одеський порт.

Після декларування вантажу в митних органах оперативники затримали фігурантів справи: одного при спробі вильоту з Одеси, іншого - за місцем проживання. Контейнери з каптагоном правоохоронці вилучили.

В рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими Управління СБУ в Одеській області за ч.3 ст.305 Кримінального кодексу України, вирішується питання про оголошення обом фігурантам справи про підозру.

Крім того, правоохоронці продовжують невідкладні слідчі дії по встановленню всіх осіб, причетних до транскордонної контрабанди наркотиків.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися