В Чорному морі збільшилась кількість ворожих кораблів: чи є ракетоносії

Для виведення ракетоносія в Чорне море ворогові потрібно 2-3 години

Станом на ранок угруповання ворога складається з 10 кораблів в Чорному морі та з чотирьох в Азовському морі. Серед них немає жодного ракетоносія. Вони всі заведені в пункти базування.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.    

Що відомо про ракету "Калібр"        

"Калібр" — це високоточна морська ракета російського виробництва, яка використовується російською федерацією. Вона має дальність польоту до 2 500 км, залежно від конкретної модифікації, і може бути випущена з різних типів воєнних суден, включаючи кораблі, підводні човни та кораблі-ракетоносії.       

"Калібр" має високу точність удару, здатність маневрування та ухилення від протиповітряних систем ППО, що робить її складним для виявлення та знищення. Вона може бути використана для атаки на поверхневі цілі, такі як установки ППО, командні пункти, бункери, а також кораблі та інші військові об'єкти на великій відстані від узбережжя.  

Нагадаємо, що сьогодні вночі ворог атакував Одеську та ще декілька областей України  дронами-камікадзе типу Shahed-136. Хоча майже всі були збиті силами ППО, уламки дронів все ж пошкодили цивільну інфраструктуру в Миколаївській області. 

Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/866


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися