Внаслідок нічної атаки по Одещині тимчасово не працюватиме пункт пропуску “Орлівка”

Ворог атакував поромний пункт пропуску ударними безпілотниками Shahed

Сьогодні вночі ворог атакував південь Одеської області дронами-камікадзе типу Shahed-136. На цей раз окрім портової інфраструктури безпілотники окупантів атакували прикордонний пункт пропуску “Орлівка”, який тимчасово не працюватиме. 

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зараз там відбуваються заходи зі стабілізації функціонування після нічної атаки ворога. Ми повідомимо про відновлення пропускних операцій, а поки радимо обрати інші напрямки для перетину кордону, зокрема, автомобільний пункт пропуску “Рені”, - йдеться в повідомленні.

Що відомо про “Шахеди”            

Припускається, що ефективна дальність польоту "Shahed-136" становить близько 1000 км з можливістю перевезти бойову частину вагою до 45 кг. Заявлено, що максимальна дальність польоту складає 2500 км.            

Цей безпілотний літальний апарат може літати на висоті від 60 до 4000 м з крейсерською швидкістю 180 км/год. Його оснащено гучним двигуном MD 550 або 3W, тому політ цього ударного дрона можна чути на відстані кілометрів. Щодо знищення дрона, його можна атакувати будь-якими засобами протиповітряної оборони, а виявити його можна за допомогою радару.            

Система наведення цього БпЛА базується на інерціальній технології. Він має дельтаподібне трикутне крило, загальну масу 200 кг, довжину 3,5 м та розмах крил 2,5 м. Маса осколково-фугасної бойової частини становить 40-50 кг. Ці безпілотні літальні апарати застосовуються в групах або хвилями, що можуть бути спрямовані на одну або різні цілі. 

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одещина знову опинилась під обстрілами російських окупантів. Ворог завдав комбінованого удару по південному регіону. Так, ворог випустив 33 засоби повітряного нападу. Військові збили 19 шахедів, а також 11 з 12 крилатих ракет “Калібр”. Втім, дві протикорабельні ракети “Онікс” завдали удару по готелю в морському порту Одеси.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися