На Одещині чоловік спричинив пожежу на площі 500 м²: подробиці

Винуватця пожежі, що знищила 500 м² землі Одещини, покарали штрафом в 3 060 гривень

Сьогодні у Подільському районі рятувальники разом з правоохоронцями притягнули до відповідальності одного з громадян з вини якого виникла пожежа. Він намагався спалити залишки сухої рослинності.

Про це повідомляє ГУ ДСНС в Одеській області.

Палій, який намагався спалити залишки сухої рослинності, був притягнутий до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Інцидент стався в селі Петрівка, Кодимської громади, де внаслідок пожежі було знищено площу у 500 м² української землі. Згідно з вироком суду, палія було покарано мінімальним адміністративним штрафом у розмірі 3 060 гривень.

Шановні громадяни, у разі виявлення особи, яка вчиняє дії направлені на випалювання сухої рослинності — повідомляйте до правоохоронних органів. Винні мають бути притягнуті до відповідальності і розуміти наслідки своїх вчинків, — йдеться в повідомленні.

Більшість загорянь є наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз по раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі. Їхні основні поради такі:        

  • не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках;       

  • не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями;        

  • не кидайте недопалки та сірники на землю.    

Нагадаємо, що загоряння сухої рослинності стали серйозною проблемою на території Одещини протягом літа та початку осені. За одну добу 23-24 вересня вогнеборці ДСНС ліквідували 21 пожеж на площі близько 5,13 гектара.    



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися