В Одеській області СБУ накрила чергову велику контрабанду кокаїну

У порту «Південний» в контейнері з бананами знайшли більше 50 кг кокаїну майже на 10 млн доларів США

Співробітники Служби безпеки України попередили контрабанду більш 50 кг кокаїну з Південної Америки. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

Оперативники встановили, що нелегальний вантаж прибув з Еквадору в морський торговельний порт "Південний" в контейнері з бананами. Під час поглибленого митного огляду контейнера правоохоронці виявили в технологічних порожнинах більш 50 кг кокаїну, який був розфасований в кілограмові брикети.

Вартість вилучених наркотиків на чорному ринку становить майже 10 млн доларів США.

За даним фактом слідчі почали кримінальне провадження за ч.3 ст.305 Кримінального кодексу України (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів).

Правоохоронці продовжують слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних в наркобізнесі. Перевіряється можлива причетність до контрабанди кокаїну співробітників контролюючих органів.

Нагадаємо, 24 жовтня оперативники затримали в одному зі складських приміщень Одеси чотирьох громадян Ізраїлю з більш ніж 120 кг кокаїну. А на початку серпня правоохоронці виявили в порту "Південний" майже 60 кг кокаїну на 200 млн гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися