Двоє мешканців Одещини притягнуті до відповідальності за спричинення пожеж

Винуватця пожежі з Одещини, покарали штрафом в 3 060 гривень

На Одещині рятувальники разом з правоохоронцями притягнули до відповідальності двох громадян з вини яких виникли пожежі. Один з них намагався спалити залишки сухої трави, а інша побутове сміття. 

Про це повідомляє ГУ ДСНС в Одеській області. 

Жінка, яка намагався спалити залишки сухої рослинності та побутове сміття, була притягнута за статтею 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає відповідальність у вигляді штрафу на суму від 1700 до 3400 гривень. Інцидент стався на території Березівської громади.

А в селі Жеребкове Ананьївської громади палій сухої рослинності спричинив пожежу. Його було притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 КУпАП. Він має сплатити мінімальний штраф у розмірі 3 060 гривень.

Більшість загорянь є наслідком недбалого ставлення громадян до природного середовища. Рятувальники раз по раз закликають мешканців бути уважними та не допускати знищення рідної землі. Їхні основні поради такі:         

  • не випалюйте стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках;        

  • не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями;         

  • не кидайте недопалки та сірники на землю.

Нагадаємо, що в Одесі 27 вересня відбувалося ліквідування двох пожеж, які виникли на відкритій території. Одна з пожеж виникла у Київському районі міста, а інша в Пересипському.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися