Наслідки ракетного удару по Одеській області: прокуратура розпочала розслідування (фото)

В результаті обстрілу Одеської області постраждали четверо людей

Одеська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Сьогодні вночі, окупанти здійснили ракетну атаку портової та рекреаційної інфраструктури Одещини.   

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.   

Цієї ночі 7 жовтня ворог здійснив черговий удар по  Одеській області ракетами “Онікс” випущеними з берегового ракетного комплексу "Бастіон" в тимчасово окупованому Криму. Наразі, прокурори та інші правоохоронці проводять огляд місця події та фіксують наслідки атаки. В результаті обстрілу були пошкоджені зерносховища, пансіонат, багатоквартирні будинки, гаражний кооператив та автомобілі.

Попередньо встановлено 4 місцевих жителів, які отримали легкі поранення. Проводяться заходи спрямовані на встановлення інших осіб, яким було спричинено фізичну або іншу шкоду, внаслідок влучання ворожих снарядів, – йдеться в повідомленні.

Що відомо про “Онікс”  

Ракета "Онікс” — це сучасна крилато-ракетна система, розроблена ракетним конструкторським бюро "Алмаз-Антей" в Росії. Вона також відома як "Яхонт" (англ. "Yakhont") в експортній версії. Ракета була створена для використання на надводних ракетних комплексах, призначених для протикорабельної та берегової оборони.  

Технічні характеристики:  

  • "Онікс" є супутниково-наведеною ракетою, здатною до маневрування в повітрі за допомогою векторного керування тяги. Це дозволяє ракеті уникати густини повітря та уникати протиповітряної оборони.  

  • Залежно від версії та модифікації, дальність стрільби ракети може сягати від кількох сотень до кількох тисяч кілометрів.  

  • "Онікс" відомий своєю високою швидкістю, здатністю до перевищення швидкості звуку (надзвукової) та використання низьких траєкторій польоту для зменшення імовірності виявлення та зниження часу реакції противника.  

  • Оснащений сучасними радіолокаційними системами наведення, що дозволяють досягати високої точності поразки цілей.  

Застосування:  

  • Головним застосуванням ракети "Онікс" є протикорабельна оборона та берегова оборона. Вона може ефективно використовуватись проти великих морських цілей, таких як кораблі та надводні судна.  

  • Ракета також використовується для підриву берегових цілей, таких як радарні станції, протиповітряні оборонні системи та інфраструктура противника.

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одещина знову опинилась під обстрілами російських окупантів. Ворог завдав комбінованого удару по південному регіону. Так, ворог випустив 33 засоби повітряного нападу. Військові збили 19 шахедів, а також 11 з 12 крилатих ракет “Калібр”. Втім, дві протикорабельні ракети “Онікс” завдали удару по готелю в морському порту Одеси.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися