Пожежа в багатоповерхівці в Одесі: скільки людей постраждали

Вогонь охопив квартиру на дванадцятому поверсі в Одесі

Вчора ввечері 17 жовтня о 19:26 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в Київському районі Одеси по вулиці Академіка Вільямса. Вогонь охопив домашнє майно у квартирі на 12 поверсі 16 поверхового будинку.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС в Одеській області.   

Зусиллями вогнеборців вдалося о 19:53 локалізувати загоряння, запобігши подальшому поширенню полум'я. О 19:59 вогонь було повністю ліквідовано. Під час пожежі постраждав господар 1989 року народження, якого госпіталізовано до лікарні.  

Причини пожежі та розмір завданих збитків потребує уточнення. На місці події працювали 62 рятувальники ДСНС та 14 одиниць пожежної техніки.

Через значну задимленість рятувальникам довелося працювати в апаратах для захисту органів дихання та зору в ланці газодимозахисної служби. Під час гасіння пожежі з верхніх поверхів евакуйовано 25 мешканців будинку, у тому числі 7 дітей, – йдеться в повідомленні.
З огляду на те, що пожежна безпека є дуже важливою, особливо вдома, ось п’ять правил, які можуть допомогти у запобіганні пожеж:     

  • Не залишайте електроприлади включеними, коли ви покидаєте дім. Вимикайте електроприлади, такі як праска, тостер або чайник, коли вони не використовуються.     

  • Не залишайте підключені до електромережі зарядні пристрої для мобільних телефонів та інших гаджетів на ніч під зарядкою.     

  • Не зберігайте запальні речовини та легкозаймисті речі поруч з електричними приладами або джерелами тепла.     

  • Поставте вогнегасник в легкодоступне місце та переконайтеся, що всі члени родини знають, як ним користуватися. Також, не забувайте періодично перевіряти термін придатності вогнегасника.     

  • Не перевантажуйте розетки електричними приладами. Не використовуйте тріснуті розетки та проводи. Розетки, які нагріваються, повинні бути замінені.  

Нагадаємо, що вранці 23 вересня о 8:25 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу у будівлі на вулиці Садова в Одесі. Вогонь охопив двоповерхову будівлю ресторану “Котелок”.   




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися