Нова загроза для Одещини: “Кинджали” можуть атакувати порти

Наталя Гуменюк розповіла про потенційні загрози для портів Одеської області

Наразі, над Чорним морем не фіксується надзвичайної активності ворожих Міг-31, які здатні нести аеродинамічні ракети "Кинджал". Проте існує ризик того, що ворог може змінити свою тактику та перенаправити атаки саме на порти Одеської області.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк.

Ми поки що не спостерігаємо  активності саме такої авіації в Чорному морі. Хоча не виключається, що вони можуть спробувати і такі маневри, і в тому числі переорієнтувати загрози такими ракетами аеродинамічними як “Кинджал” на інші регіони. Якщо раніше ми говорили про те, що вони намагалися атакувати більше столицю, і це загрожувало більше безпосередньому так званому, за їх параметрами, центру прийняття рішень, зараз при певній орієнтації ворога на те, щоб зайняти місце України в зерновій ініціативі, можуть опинитися під загрозою, ударами і порти, зокрема, з використанням такої зброї, – пояснила Наталя Гуменюк.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що до тимчасового експортного коридору рухаються ще два іноземні судна, а саме балкери AKSON SARA дедвейтом 33 тис. тонн та LOLO GATE дедвейтом 27,3 тис. тонн. Таким чином, загалом до портів Великої Одеси вже прибули 35 суден.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися