Ракетоносії на чергуванні: скільки "Калібрів" в Чорному морі

У разі оголошення повітряної тривоги слід швидко перейти в укриття

В Чорному морі продовжують чергувати два ворожих ракетоносії. На їх борту може бути споряджено 16 високоточних ракет типу “Калібр”. 

Про це повідомляють Військово-морські сили ЗС України.

Скільки "Калібрів" в інших морях        

Доцільно звернути увагу на ситуацію в Азовському та Середземному морях. В Азовському морі зафіксовано 1 ворожий корабель. У Середземному військові фіксують 3 ворожих кораблі серед яких 1 носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 8 ракет. 

РФ порушує Міжнародну конвенцію

Протягом минулої доби Росія продовжила порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS). Окупанти вимикають систему автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах. Так, за добу, в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

до Азовського моря – 24 судна, з них 4 рухалось з протоки Босфор;

до Чорного моря – 6 суден, з них 4 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;

Раніше “Коментарі” повідомляли, що Одещина знову опинилась під обстрілами російських окупантів. Ворог завдав комбінованого удару по південному регіону. Так, ворог випустив 33 засоби повітряного нападу. Військові збили 19 шахедів, а також 11 з 12 крилатих ракет “Калібр”. Втім, дві протикорабельні ракети “Онікс” завдали удару по готелю в морському порту Одеси.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися