Одесу накриє антициклон: синоптики попереджають про сильний вітер

Внаслідок сильного вітру можливий деревопад

В Одесу насувається антициклон, який принесе до міста поривчастий вітер.Негода накриє місто у другій половині дня.

Про це повідомляє Одеська міська рада. 

За прогнозом синоптиків, вдень 25 жовтня в Одесі буде хмарно з проясненнями, без опадів. Вітер південний, 9-14 м/с, у другій половині дня пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вранці 14-16°С, вдень 18-20°С.

У ніч на 26 жовтня в Одесі буде хмарно з проясненнями, без опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с, пориви до 12-14 м/с. Температура повітря 7-9 градусів тепла.

Міська влада рекомендує обережності під час перебування на вулиці. У разі сильного вітру необхідно уникати перебування під деревами, лініями електропередач та іншими об'єктами, які можуть бути пошкоджені.

Мінна небезпека в Одеській області 

Шторм також призводить до посилення мінної небезпеки в Чорному морі. Існує серйозна загроза зриву морських мін з якорів та їх викиду на берег. Міни можуть також дрейфувати вздовж узбережжя. Одеситів та гостей міста закликають утримуватися якомога далі від пляжної зони через підвищену небезпеку. Якщо ви помітили морську міну або предмети, схожі на неї, не намагайтесь їх чіпати. Негайно повідомте про це за номером 102 для надання допомоги та безпеки всім громадянам.

Також, “Коментарі” писали, що значне збільшення мінної небезпеки на узбережжях було зафіксовано внаслідок підриву Каховської ГЕС окупантами. Лише в Одеському та Миколаївському регіонах прибилося до берега 9 мін.

Джерело: https://omr.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися