СБУ провела обшуки на одеській «Книжці»

Співробітники СБУ вранці 17 листопада прийшли з обшуками на Книжковий ринок, розташований на Олександрівському проспекті в Одесі

В Одесі співробітники Служби безпеки України блокували роботу розгалуженої мережі контрабанди та реалізації підакцизних товарів. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Одеській області.

Оперативники встановили, що організатори незаконно ввозили в Україну великі партії алкогольних напоїв елітних світових брендів, а також фальсифікованої продукції. Товар вони реалізовували з підробленими марками акцизного податку чи взагалі без них. Через ухиленням від сплати необхідних платежів, вони завдали значних збитків держбюджету.

Правоохоронці продовжують ряд обшуків в місцях зберігання і збуту підакцизної продукції, в тому числі на відомому одеському Книжковому ринку.

Кримінальне провадження слідчі почали за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч.3 ст.199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї); ч.3 ст.209 (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом); ст.227 (Випуск або реалізація недоброякісної продукції) і ст.229 (Незаконне використання товарного знака).

Відзначимо, що в ході проведення слідчих дій співробітники СБУ виявили великі партії елітного алкоголю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися