В Одеській області поліція викрила шахрайку, що продавала в інтернеті неіснуючий товар

Правоохоронці затримали власницю неіснуючого інтернет-магазину

Правоохоронці припинили шахрайську діяльність мешканки Одеської області, яка ошукувала громадян, продаючи неіснуючий товар. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

Слідчі встановили, що 46-річна жінка, яка вже мала проблеми з законом за скоєння аналогічного злочину, створила аккаунт в Instagram для продажу дитячих речей і приймала замовлення на неіснуючий товар за умови 100-відсоткової передоплати. Після того, як клієнти перераховували на банківські картки гроші за обраний одяг, зловмисниця повністю блокувала з ними зв'язок.

В ході обшуку за місцем проживання підозрюваної правоохоронці вилучили чорнові записи, мобільні телефони та банківські картки. Сама ж фігурантка справи до недавнього часу перебувала в розшуку. Їй заочно повідомили про підозру в заволодінні майже 40-ка тисячами гривень шляхом обману за ч.3 ст.190 Кримінального кодексу України.

Нещодавно кіберполіцейські встановили місце знаходження розшукуваної. Суворовський районний суд Одеси обрав їй запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 60 діб. Згідно з чинним законодавством, за шахрайство, вчинене з використанням електронно-обчислювальної техніки, підозрюваної загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися