В Одесі померла видатна оперна співачка

Пішла з життя легенда одеської опери

Видатна співачка і педагог Галина Поліванова померла 6 грудня на 91 році життя. Про це повідомили в Одеському національному академічному театрі опери та балету.

Ім'я Галини Поліванової на протязі багатьох років було символом музичного мистецтва Одеси. Прекрасне сопрано, дивовижна музикальність, чудові акторські дані звернули на себе увагу головного диригента Одеського державного академічного театру опери та балету Н.Покровського, який в серпні 1953 року запросив її в трупу. Дебютом Поліванової стала партія Чіо Чіо Сан в опері Дж. Пуччіні "Мадам Батерфляй", яка стала знаковою в її житті.

️У репертуарі Поліванової було близько сорока партій. Серед них: Леді Макбет ("Макбет"), Дездемона ("Отелло"), Аїда ("Аїда"), Віолетта ("Травіатта") Дж.Верді; Марія ("Мазепа"), Ліза ("Пікова дама"), Тетяна ("Євгеній Онєгін") П.Чайковського; Манон ("Манон Леско") Дж.Пуччіні; Сантуцци ("Сільська честь") П.Масканьї; Тамара ("Демон") А.Рубінштейна; Маргарити ("Фауст") Ш.Гуно; Оксана ("Запорожець за Дунаєм") С.Гулака-Артемовського та багато інших.

️Галина Поліванова виступала на оперних сценах Києва, Москви, Мінська, Воронежа, Риги, Кишинева, Казані, Санкт-Петербурга, багаторазово гастролювала в Албанії, Афганістані, Індії, Болгарії, Польщі, Німеччині, Іспанії, Норвегії, Швейцарії, Франції, Фінляндії. Партнерами її були видатні майстри вокального мистецтва.

️З 1976 року Галина Анатоліївна очолювала кафедру сольного співу Одеської національної музичної академії імені А.Нежданової. Вона була гідною наступницею видатної співачки, педагога, народної артистки України, профессора Ольги Благовидової, яка в свій час і запросила співачку до консерваторії, вбачаючи в ній музиканта, здатного зберегти і розвинути традиції одеської вокальної школи, відомої і прославленої у всьому світі.

За роки педагогічної діяльності Галина Поліванова виховала десятки співаків, які прикрашали і прикрашають кращі сцени в країні і за кордоном. Багато з них працювали чи зараз працюють у Одеському оперному театрі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися