Деякі регіони України без світла: енергетична ситуація на 29 грудня

По Україні випустили понад 100 ракет

Сьогодні вранці окупанти здійснили масовану ракетну атаку по Україні. Після масованого ворожого обстрілу є відключення світла у Київській, Дніпропетровській, Одеській, Харківській областях. Про це повідомляє Міненерго. 

  • Київська область

Після масованого обстрілу ворожими силами, в регіоні виникли проблеми з електропостачанням. Падіння уламків пошкодило повітряні лінії 10 кВ у двох громадах, що призвело до відключення 843 абонентів. Крім того, невідомі особи перекрили газовий колодязь, що призвело до відключення від газопостачання 341 споживача.

  • Дніпропетровська область

Обстріл повітряних ліній 150 кВ призвів до тимчасового відключення 3,3 тисячі абонентів. Всіх їх вдалося підключити найближчим часом після попередніх атак.

  • Одеська область

Після ранкового обстрілу в Одеській області пошкоджено повітряні лінії 0,6 кВ, і наразі ведеться огляд мереж для визначення ступеня пошкоджень.

  • Харківська область

Бойові дії залишають свої сліди в п'яти громадах, де виникли пошкодження мереж. Загалом 16,6 тисячі споживачів залишаються знеструмленими внаслідок обстрілів.

  • Донецька область

Через бойові дії зазнали відключення 132 населених пунктів, що становить близько 126 тисяч точок обліку. За останню добу підключено 43 населених пункти, але понад 16 тисяч споживачів залишаються без напруги.

  • Запорізька область

Бойові дії призвели до відключення 63 населених пунктів – 5,6 тисячі абонентів. Технічні проблеми також призвели до відключення 1 населеного пункту.

  • Херсонська область

У Херсонській області підключено 238 споживачів, але 4,3 тисячі клієнтів залишаються без електропостачання через бойові дії. Також, зазначено, що понад 26 тисяч точок обліку залишаються без напруги внаслідок обстрілів.

  • Чернігівська область

У результаті бойових дій знеструмлено 16 населених пунктів, що становить майже тисячу споживачів. Технічні причини також призвели до відключення 634 клієнтів в 4 населених пунктах.

Звертаємо увагу, що ситуація в енергосистемі стабільна та контрольована, і наразі не передбачається використання планових відключень для населення.

Нагадаємо, сьогодні вранці окупанти запустили по Одесі крилаті ракети. Ворог поцілив у житлові будинки мирних жителів. За інформацією начальника Одеської ОВА Олега Кіпера внаслідок атаки двоє одеситів загинули. 15 людей отримали поранення, серед них двоє дітей – 6 та 8 років. Перші кадри з місця прильоту – в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися