Стало відомо в якому районі Одеси найбрудніше повітря

Моніторинг якості повітря в Одесі

Муніципальна лабораторія міста Одеса веде постійний моніторинг атмосферного повітря, використовуючи передові технології та точні прилади. Зокрема, ця ініціатива забезпечується мобільною лабораторією, яка регулярно перевіряє якість повітря в ключових місцях міста. Про це повідомляє Одеська міська  рада. 

Протягом звітного періоду проведено 112 спостережень з автоматичним відбором проб та вимірами концентрацій газоаналізаторами. Зокрема, були виміряні 8 компонентів, включаючи оксид вуглецю, озон, сірководень, діоксид сірки, аміак, пил, діоксид азоту та вуглеводні (сумарні).

За підсумками моніторингу встановлено, що на території міста, зокрема в районі Автовокзалу та Херсонського скверу, спостерігалися незначні перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин у повітрі, зокрема по пилу та фенолу.

Де найбрудніше повітря в Україні

Експерти підкреслюють, що активні бойові дії відіграють ключову роль у погіршенні якості повітря, що може мати далекосяжні наслідки для екосистеми не лише України, а й сусідніх країн. На підставі аналізу даних від Національної гідрометслужби України визначені міста з найбруднішим повітрям.  Серед лідерів: Дніпро, Кам’янське, Одеса, Миколаїв, Київ.

Нагадаємо, окупанти продовжують заміновувати Чорне море. Ворог скидає в акваторію вибухонебезпечні предмети з літаків.  Це є частиною стратегії Росії зі спроби завадити ефективній роботі гуманітарного коридору.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися