На Одещині двоє п’яних водіїв збили пішоходів: в якому стані постраждалі

Через п’яних водіїв сталося дві ДТП

Два нещасних випадки на дорогах Подільського району, які трапилися 2 січня, стали наслідком дій двох водіїв, які перебували за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Обидві ситуації тепер розглядаються як кримінальні та адміністративні правопорушення. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

У Подільську нетверезий водій автомобіля "Mazda", рухаючись вулицею Великою Деповською, вчинив наїзд на жінку, яка переходила проїзну частину. Постраждалу доставили до лікарні з переломом передпліччя. Водія перевірили на наявність алкоголю в організмі, виявивши, що він був п’яний. Кримінальне провадження за фактом порушення правил дорожнього руху під час алкогольного сп’яніння вже розпочато, а автомобіль перебуває під арештом.

Другий випадок стався у місті Ананьїв, де нетверезий водій автомобіля "ВАЗ" зачепив жінку, яка стояла на узбіччі. Щасливо, жінка отримала лише забій гомілки і вже виписана з лікарні. Водій втік з місця події, але його вдалося знайти поліції протягом години. Чоловік, виявивши явні ознаки алкогольного сп’яніння, відмовився від проходження огляду.

Органи правопорядку складають адміністративні матеріали проти порушника за кількома статтями, включаючи залишення місця дорожньо-транспортної пригоди та відмову від огляду на алкогольне сп’яніння. Загалом йому загрожує штраф у розмірі 17 тисяч гривень та позбавлення права керування транспортними засобами на рік.

Начальник Подільського районного управління поліції, Олег Жуковський, підкреслив, що такі події є неприпустимими, а водіям, які керують транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння, загрожує серйозна відповідальність, включаючи позбавлення волі та обмеження права керування. Поліцейський закликав усіх учасників дорожнього руху дотримуватися Правил Дорожнього Руху та уникати керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння. Також нагадав пішоходам про важливість бути уважними, особливо в темний час доби, та використовувати світловідбиваючі елементи для своєї безпеки.

Зазначимо, за даними поліції, 2023 році в Одесі та області сталося не одна тисяча ДТП. Найчастіше аварії трапляються через недотримання водіями чи пішоходами правил дорожнього руху.  “Коментарі” розібрались де найнебезпечніші ділянки дороги в Одеській області. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися