З'явились фото наслідків атаки Оніксами по Одещині

РФ атакувала Одесу ракетами “Онікс”

Після неспокійної ночі, під час якої ворожі дрони атакували Одеську область, окупанти не зупинилися й на світанку вчинили ракетний удар по регіону. Аби відволікти сили ППО ворог підняв над Чорним морем стратегічну авіацію, а ракети запустив з наземного комплексу. Про це повідомляють Сили оборони півдня України. 

Ми продовжуємо вибудовувати протиповітряну оборону максимально ефективно наскільки це можливо, але пам’ятаємо завжди, що якби не було ворожої агресії, не було б і нашої відповіді і відповідної бойової роботи. Майже перед світанком використовуючи тактичну хитрість з активністю авіації в акваторії Чорного моря. Було завдано удар з території тимчасово окупованого Криму береговим ракетним комплексом “Бастіон”. Ракети типу “Онікс” поцілили в Одеському та Білгород-Дністровському районах, – зазначила Наталя Гуменюк. 


Основні об'єкти які зазнали пошкоджень вранці – сільськогосподарські площі та агропідприємства. Зруйновано будівлі, призначені для утримання худоби та зберігання сіна. Що важливо відзначити, що в результатах атаки ні тварини, ні люди не постраждали.

Більше про нічну атаку

В ніч на 17 січня ворог атакував південь ударними дронами типу "Shahed-131/136". Протягом трьох годин підрозділи протиповітряної оборони відбивали атаку. 

Один із дронів було успішно знищено на Миколаївщині, інший — на Кіровоградщині. Основний удар спрямовувався на Одесу, де дрони-камікадзе атакували з низької висоти вилітаючи з акваторії Чорного моря.

У результаті 11 дронів були збиті над Одеською областю, більшість з них впали в море. Але уламки деяких з них і вибухова хвиля призвели до пошкодження будинків, магазинів та автівок у Приморському районі міста.

Унаслідок атаки сталося декілька пожеж в різних локаціях, де горіли як квартири, так і автомобілі місцевих мешканців. Оперативна діяльність вогнеборців дозволила швидко та ефективно припинити розповсюдження вогню.

Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/5407


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися