З’явились перші кадри коледжу в Одесі куди поцілив російський дрон (ФОТО)

В небі над Одеською областю збили п'ять ворожих дронів

Окупанти атакували Одесі ударними дронами. Ворог вчергове використовував акваторію Чорного моря та територію тимчасово окупованої Херсонщини, щоб ускладнити роботу ППО. В Силах оборони півдня України показали перші кадри з місця "прильоту". 

П’ять БпЛА вдалось збити силам ППО, втім, ворог все ж поцілив по цивільній інфраструктурі Одеси, завдаючи збитків недобудованій багатоповерхівці та іншим об'єктам. У результаті удару безпілотника було пошкоджено будівлю навчального закладу, пробито дах перекриття та вибиті вікна.  

Розбити коледж, налякати дітей, порушити навчальний процес – все це засоби терору, якими ворог тисне на мирних одеситів. Так молодому поколінню нав’язується "руський мир"?, – написали в Силах оборони півдня.

Зазначимо, внаслідок атаки постраждало двоє патрульних поліцейських. Вони прямували на місце влучання для надання допомоги громадянам. 

Обстріли Одеської області

В ніч на 20 січня окупанти вчергове запустили по півдню ударні дрони типу "Shahed-131/136". Вони були спрямовані по Миколаївській та Одеській областях. Два безпілотники-камікадзе були збиті силами протиповітряної оборони у небі над Одещиною та Миколаївщиною. Варто відзначити, що завдяки вчасній реакції українських військових, ця атака не призвела до постраждалих серед мирного населення, а також уникнуто влучань.

В ніч на 17 січня ворог атакував південь ударними дронами типу "Shahed-131/136". Протягом трьох годин підрозділи протиповітряної оборони відбивали атаку. Один із дронів було успішно знищено на Миколаївщині, інший — на Кіровоградщині. Основний удар спрямовувався на Одесу, де дрони-камікадзе атакували з низької висоти вилітаючи з акваторії Чорного моря.

Прокурори розпочали досудове розслідування у справі, пов'язаній з ракетним ударом, який стався на території сільгосппідприємства в Білгород-Дністровському районі Одеської області. Спеціалісти визначили цей інцидент як порушення законів та звичаїв війни, і розпочали проведення докладного слідства згідно з частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України.


Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/6065


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися