В Одесі судитимуть чоловіка, який передавав дані ворогу про військові об'єкти ЗСУ

Одесит інформував ворога про місця дислокації ЗСУ та озброєння в регіоні

В Одесі викрили місцевого жителя, який розповідав інформації про розташування Збройних Сил України своєму знайомому з Росії. Наразі прокурори Одеської області повідомили йому про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про ЗСУ (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний чоловік передавав знайомому, який знаходиться на території РФ та виконує завдання російських спецслужб, інформацію про розташування військових об’єктів і переміщення озброєння в Одесі та Чорноморську. 

Насамперед агресора цікавили точні координати місць зосередження підрозділів ППО, данні щодо залізничних перевезень та наявності у регіоні озброєння і військової техніки.

Окрім текстових повідомлень він надсилав фото та відео бойової техніки з прив’язкою до координат і детальним описом місцевості для їх подальшого ураження збройними силами держави-агресора.

“За клопотанням прокурора йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Одеській області”, - йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, що на Одещині до 15 років за ґратами засудили співробітника судноремонтного заводу, який передавав РФ дані про енергооб’єкти та порт Ізмаїла. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.  Прокурори у суді довели, що засуджений наприкінці 2022 року передавав російським спецслужбам дані про розташування об’єктів критичної інфраструктури та підрозділів Сил оборони в місті Ізмаїл.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися