Ракети в повітряному просторі України: повітряна тривога

Балістична ракета може долетіти до Одеси з 4,5 хвилини.

В Одеській області, як і по всій території України оголосили повітряну тривогу. Сповіщення дали через загрозу ракетного обстрілу.  Про це повідомляють Повітряні сили ЗС України. 

Увага! Тривога по всій території України пов’язана із загрозою застосування балістичного озброєння!  — йдеться в повідомленні. 

Правила дій при повітряній тривозі та ракетній небезпеці:

  • Почувши сигнал повітряної тривоги, негайно йдіть в укриття. Укриттям може бути підвал, бомбосховище, підземний паркінг, або будь-яке інше заглиблене приміщення без вікон.

  • Якщо ви перебуваєте вдома, йдіть в підвал або інше захищене приміщення. Якщо підвалу немає, ляжте на підлогу в центрі кімнати, якнайдалі від вікон і дверей.

  • Якщо ви перебуваєте на вулиці, негайно знайдіть найближче укриття. Якщо укриття не знайдено, ляжте на землю в найближчому заглибленому місці (канава, яма тощо) і закрийте голову руками.

  • Не залишайтеся в автомобілі під час повітряної тривоги. Вийдіть з автомобіля і йдіть в укриття.

  • Слідкуйте за інформацією від офіційних джерел. Офіційні джерела, такі як Міністерство оборони України, будуть надавати інформацію про повітряні тривоги та ракетні небезпеки.

  • Якщо ви чули вибух, негайно ляжте на землю в найближчому заглибленому місці. Не намагайтеся бігти або ховатися всередині будівель.

  • Після вибуху не виходьте з укриття протягом 10 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб відлетіли уламки ракети.

Обстріли Одеської області

В ніч на 20 січня окупанти вчергове запустили по півдню ударні дрони типу "Shahed-131/136". Вони були спрямовані по Миколаївській та Одеській областях. Два безпілотники-камікадзе були збиті силами протиповітряної оборони у небі над Одещиною та Миколаївщиною. Варто відзначити, що завдяки вчасній реакції українських військових, ця атака не призвела до постраждалих серед мирного населення, а також уникнуто влучань.

В ніч на 17 січня ворог атакував південь ударними дронами типу "Shahed-131/136". Протягом трьох годин підрозділи протиповітряної оборони відбивали атаку. Один із дронів було успішно знищено на Миколаївщині, інший — на Кіровоградщині. Основний удар спрямовувався на Одесу, де дрони-камікадзе атакували з низької висоти вилітаючи з акваторії Чорного моря.

Прокурори розпочали досудове розслідування у справі, пов'язаній з ракетним ударом, який стався на території сільгосппідприємства в Білгород-Дністровському районі Одеської області. Спеціалісти визначили цей інцидент як порушення законів та звичаїв війни, і розпочали проведення докладного слідства згідно з частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися