Екоінспектори підрахували збитки природі під час атаки по Одесі

Загалом над Одеською областю за ніч на 10 лютого збили 21 дрон

У ніч на 10 лютого російські війська вчинили тричі атаку на Одеську область, використовуючи ударні безпілотники. Внаслідок удару одного зі збитих дронів технічна споруда припортової інфраструктури отримала значні пошкодження, що спричинило пожежу на даху складського приміщення. В Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу підрахували які збитки завдав цей обстріл природі. 

Площа пожежі становила 200 квадратних метрів, а маса викидів діоксиду вуглецю, що потрапили в атмосферне повітря, дорівнювала майже 16 тоннам. Державні інспектори провели розрахунок шкоди, завданої атмосферному повітрю, і визначили її суму в 48,2 тисячі гривень.

Інформацію передано до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України для формування єдиного реєстру збитків, що завдані довкіллю в результаті збройної агресії, – йдеться в повідомленні. 

Більше про атаку 10 лютого по Одесі

Перша хвиля атак спрямована була на обласний центр, де 9 ворожих дронів були ефективно знищені протиповітряною обороною. Однак уламки одного зі збитих безпілотників призвели до пошкодження припортової інфраструктури, а один з працівників отримав поранення.

Друга і третя хвилі атак спрямовувались на припортову інфраструктуру Подунав'я, де вдалося знищити 12 дронів. Проте ворожі безпілотники завдали ушкоджень припортовим об'єктам, поранивши трьох водіїв-далекобійників та пошкодивши цивільну інфраструктуру Ізмаїла.

На території Ізмаїльського району внаслідок падіння уламків збитого дрона спалахнула пожежа в приватному будинку і гаражі. На щастя, інформація про постраждалих не надходила.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися