На Одещині дві родини отруїлися чадним газом: у якому стані люди

Ймовірна причина отруєння - недоліки конструкції побутового твердопаливного котла

В Одеській області шестеро людей отруїлися чадним газом. Так, вчора з різницею у півтори години до Служби порятунку надійшли повідомлення від чергового медика про те, що в Білгород-Дністровському районі сталися випадки отруєння чадним газом. Про це повідомили в ДСНС в Одеській області. 

Перший інцидент трапився в селі Салгани, по вулиці Заводська — дві людини 28 років та 11 років госпіталізовані з діагнозом - інгаляційне отруєння чадним газом. Ймовірна причина отруєння — недоліки конструкції побутового твердопаливного котла.

Друга подія сталася в селі Польове, по вулиці Вільна - родину з чотирьох людей також госпіталізовано з діагнозом — інгаляційне отруєння чадним газом. Ймовірна причина отруєння - недоліки конструкції пічного опалення.

“Шановні громадяни! Закликаємо вас неухильно дотримуватися усіх встановлених вимог пожежної та особистої безпеки! Памʼятайте! Будь-яке порушення правил - загроза для Вашого здоров’я та життя”, - йдеться в повідомленні рятувальників.

Основні вимоги безпечної експлуатації побутового газового обладнання:

- дотримуйтесь правильної послідовності дій при включенні газових приладів - перевірте тягу;   -  спочатку необхідно запалити сірник, а вже потім відкривати подачу газу; 

- під час роботи газових приладів має бути постійний приплив свіжого повітря, що забезпечить повне згорання газу;

 не можна залишати без нагляду працюючі газові прилади, бо на випадок затухання одного з пальників в приміщення починає надходити газ, він накопичується та, змішуючись із повітрям, утворює вибухонебезпечну суміш;

- необхідно стежити, щоб рідина, що кипить, не залила вогонь пальника, щоби протяг не загасив полум’я; 

 - категорично забороняється сушити білизну чи волосся над плитою із запаленими пальниками.

Раніше “Коментарі” писали, що 7 лютого екстрені служби отримали повідомлення про те, що четверо людей, серед яких була одна дитина, були госпіталізовані в Березівську лікарню з ознаками середньої тяжкості та діагнозом "отруєння чадним газом". Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися