Порушення законів війни: слідчі розслідують атаку БпЛА в Одесі

У прибережній зоні Одеси будівля підприємства зазнала серйозних руйнувань після ворожої атаки

Під процесуальним керівництвом прокурорів розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо порушення законів та звичаїв війни під час нічної атаки (згідно з ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).  Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

За даними слідства, 22 лютого приблизно о 23:00 збройні сили Російської Федерації здійснили повітряну атаку ударними безпілотними літальними апаратами на Одесу.

У результаті ворожої атаки було зруйновано цивільне підприємство, що спричинило пожежу. Загинуло троє людей, інформація про них зараз уточнюється.

Огляд події триває, і встановлюється повний перелік руйнувань та пошкоджень. Прокурори спільно з іншими правоохоронними органами прикладають всі зусилля для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил Російської Федерації.


Обстріли Одеської області

В ніч на 20 січня окупанти вчергове запустили по півдню ударні дрони типу "Shahed-131/136". Вони були спрямовані по Миколаївській та Одеській областях. Два безпілотники-камікадзе були збиті силами протиповітряної оборони у небі над Одещиною та Миколаївщиною. Варто відзначити, що завдяки вчасній реакції українських військових, ця атака не призвела до постраждалих серед мирного населення, а також уникнуто влучань.

В ніч на 17 січня ворог атакував південь ударними дронами типу "Shahed-131/136". Протягом трьох годин підрозділи протиповітряної оборони відбивали атаку. Один із дронів було успішно знищено на Миколаївщині, інший — на Кіровоградщині. Основний удар спрямовувався на Одесу, де дрони-камікадзе атакували з низької висоти вилітаючи з акваторії Чорного моря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися