Спроба спалення очерету на Одещині призвела до масштабної пожежі: знищено 1 га землі

За свої дії жінка була притягнута до адміністративної відповідальності

Навіть до офіційного початку пожежонебезпечного періоду в Одеському регіоні спостерігається збільшення кількості пожеж на відкритих територіях. Причиною цьому стає безвідповідальне ставлення громадян до дотримання правил пожежної безпеки, що призводить до трагічних наслідків. Про це повідомили в ДСНС в Одеській області. 

Останній інцидент стався за межами села Великобоярка Подільського району, де місцева мешканка, намагаючись спалити очерет, спричинила пожежу. Вогонь знищив 1 га землі, що стало не лише екологічною катастрофою, але й фінансовим тягарем для порушниці. За свої дії жінка була притягнута до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та оштрафована на суму 3060 гривень.

Державна служба надзвичайних ситуацій разом з правоохоронними органами закликає громадян до відповідальності та обережності у поводженні з вогнем на природі, аби запобігти подібним трагедіям у майбутньому

“Шановні громадяни, вкотре звертаємося з проханням: НЕ ЗНИЩУЙТЕ ЕКОСИСТЕМИ ТА НЕ ПРОВОКУЙТЕ ВИНИКНЕННЯ ПОЖЕЖ”, - йдеться в повідомленні. 

Раніше “Коментарі” писали, що вчора ввечері було отримано повідомлення про загоряння двоповерхової дерев'яної будівлі, яка служила трапезною, на території Храму Архангела Михаїла та святителя Луки в Приморському районі міста Одеса, по вулиці Тіниста. Рятувальники оперативно вирушили на місце події. Про це повідомляє ДСНС в Одеській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися