На узбережжі Чорного моря знищили якірну міну (ФОТО)

Одеські піротехніки контрольовано знищили міну, ніхто не постраждав

Учора, на одному з пляжів, рятувальники виявили вибухонебезпечний предмет. Спеціалісти-піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій оперативно втрутилися у ситуацію та ідентифікували предмет як якірну міну. Про це повідомляє ДСНС в Одеській області. 

Шановні громадяни, пам’ятайте, якщо ви виявили невідомий предмет, який зовні нагадує боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його, а відразу телефонуйте на номер "101" Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Не наражайте себе та близьких на небезпеку, – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, розмінування моря залишається нагальним питанням для українських військових. Саме тому, у Військово-морських силах планують масштабну операцію з розмінування акваторій Азовського та Чорного морів. Уся розмінувальна операція може тривати й декілька років. Втім, для ефективнішого результату будуть використовувати спеціальні дрони. 

Кріс того, Румунія, Болгарія та Туреччина ухвалили меморандум щодо розмінування Чорного моря. Країни-члени НАТО спільними зусиллями почнуть роботи вже найближчим часом. Представники цих країн домовилися про створення оперативної структури MCM Black Sea, яка буде займатися питанням розмінування, в першу чергу – захистом від мін, що дрейфують. 

Читайте також