Розмінування Чорного моря: скільки часу потрібно

Для розмінування моря використовують спеціальні дрони

Розмінування моря залишається нагальним питанням для українських військових. Саме тому, у Військово-морських силах планують масштабну операцію з розмінування акваторій Азовського та Чорного морів. Про це повідомив  речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону "Єдині новини". 

"Плануємо операцію з розмінування акваторій Чорного та Азовського морів. Наразі створено штаб, сама операція планується. За результатами її планування ми можемо зазначити, що розмінування морських шляхів комунікації триватиме три-пʼять місяців", — розповів речник.

Уся розмінувальна операція може тривати і декілька років. Втім, для ефективнішого результату будуть використовувати спеціальні дрони. 

“Ми у постійному діалозі з нашими іноземними партнерами з цього питання і робота у цьому напрямі триває постійно — як і навчання, як і набуття досвіду, як і сам процес".

“Коментарі” писали, що в Чорному морі біля берегів Одещини на ворожій міні підірвалось судно. Балкер під прапором Панами прямував до одного з дунайських портів за зерном. Про це повідомляє Держприкордонслужба. 

Нагадаємо, розмінування акваторії Чорного моря — одне з важливих питань півдня України, яке потребує термінового вирішення. Це необхідно перш за все для більш безпечного проходження цивільних суден морським коридором, проте для цього необхідна допомога міжнародних партнерів.

Крім того, компанія “Нібулон” планує будувати 5-6 суден для розмінування на рік для потреб ДСНС. Про це генеральний директор компанії Андрій Вадатурський розповів під час зустрічі з німецькими дипломатами. Вони прибули до підприємства задля обговорення впливу війни на роботу та забезпечення розвитку експортного потенціалу Дунайських портів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися