Розмінування Чорного моря: міжнародні партнери готові допомогти

ВМС роблять усе можливе, аби не допустити трагічних випадків у морі

Розмінування акваторії Чорного моря - одне з важливих питань півдня України, яке потребує термінового вирішення. Це необхідно перш за все для більш безпечного проходження цивільних суден морським коридором, проте для цього необхідна допомога міжнародних партнерів. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

"Розмінування дуже потрібне у частині, де проходить експортний маршрут. І пропонували такий проєкт Туреччині, Болгарії та Румунії. І бачимо, що вони дозріли. Вони на стадії підписання практичного документа щодо такого розмінування", — сказав Братчук.

Нагадаємо, що компанія “Нібулон” планує будувати 5-6 суден для розмінування на рік для потреб ДСНС. Про це генеральний директор компанії Андрій Вадатурський розповів під час зустрічі з німецькими дипломатами. Вони прибули до підприємства задля обговорення впливу війни на роботу та забезпечення розвитку експортного потенціалу Дунайських портів.

“Коментарі” також писали, що для країн Чорноморського регіону є надзвичайно важливим питання розмінування моря. Тому міністри оборони Болгарії та України вже обговорюють цей процес. Про це на пресконференції у Медіацентрі Україна – Одеса розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

Зазначимо, що в Чорному морі сотні російських мін, які чи не щотижня зриваються з якоря та прибивають до берега. Данія надала спеціальне обладнання для очищення акваторії від вибухонебезпечних предметів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися