Масована атака: військові повідомили, скільки дронів збили на Одещині

Уражень зазнала енергетична інфраструктура Одеської області

Вночі ворог атакував Україну крилатими ракетами та ударними дронами. Частину з БпЛА РФ запустила по Одеській області. В Силах оборони повідомили скільки “шахедів” збили на півдні. 

Загалом сили протиповітряної оборони півдня збили 25 дронів. З них 14 в Одеській області,  5 – на Херсонщині, 4 – на Дніпропетровщині та по 1 в небі над Миколаївщиною і Запоріжжям.

Тривала напружена бойова робота підрозділів протиповітряної оборони.  Дрони виконували складні маневри, змінюючи напрямки руху, виснажуючи ресурс людей і техніки, – йдеться в повідомленні. 

Попри роботу ППО не вдалось уникнути влучань. Ворог пошкодив об'єкт енергетичної інфраструктури. Втім, на щастя, інформації про постраждалих не надходило.

Обстріли Одеської області

Зранку 15 березня Одеській області оголосили повітряну тривогу. Через кілька хвилин після сповіщення в Одесі пролунала серія вибухів.  Росіяни вдарили по Одесі балістичною ракетою. Внаслідок атаки 21 особа загинула й понад 70 отримали поранення. В пресслужбі ДСНС Одеської області показали наслідки атаки

В ніч на 11 березня, ворог вкотре завдав удару по регіону вночі саме ударними дронами типу "Shahed-131/136". Підрозділи протиповітряної оборони півтори години відбивали атаку РФ.  Маневри дронів між житловими та промисловими кварталами ускладнювали роботу ППО. Втім, 10 дронів-камікадзе все ж вдалось збити в небі над Одеською областю, однак не вдалось уникнути влучань.

Нагадаємо, Росія завдала удару по Одесі під час візиту прем'єра Греції. Як зазначив прем'єр-міністр Греції Зеленський пояснював міжнародним гостям значення порту і яку шкоду він зазнав під час атак. Згодом пролунала сирена і вибух, який був дуже близько від них. В укриття ніхто спуститись не встиг.  Зеленський прокоментував атаку по Одесі й повідомив про загиблих. 

Джерело: https://t.me/SJTF_Odes/7429


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися