Символ перемоги: на Одещину повертаються лелеки

Енергетики оприлюднили відео прильоту чорногузів

На Одещину повертаються лелеки і починають вити гнізда.  Такий знак мешканці регіону розцінюють з оптимізмом, адже здавна ця птаха сприймалась українцями, як символ свободи і вірності рідній домівці.

Фрагмент життя чорногузів записали на відео ДТЕК "Одеські електромережі" і розмістили його у себе на сторінці у Фейсбук.

"Село Михайлопіль Березівського району під захистом, адже тут мешкають лелеки. Минулого року ми встановили 119 спеціальних платформ для їхніх гнізд по всій Одеській області, із них дев’ять - в Михайлополі", - повідомили "Одеські електромережі".

Енергетики пояснюють, що спеціальні платформи - це міцні кошики з металевих прутів, які кріпляться на опорі. Вони не дають гнізду впасти. А відтак - "і птахи цілі, і люди зі світлом".

"Цьогоріч, попри війну, лелеки все ж повернулися до рідних домівок. Повернулися, щоб дати життя новому потомству. Вже майже всі "будинки" зайняті. Це вселяє віру і оптимізм", - підкреслили 

Повернення бузьків у воєнну весну вселяє надію, що перемога зовсім скоро. Лелека вважається передвісником радості та везіння.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися