Важливо

Серед загиблих і поранених діти: РФ вдарила по Одещині балістикою

За минулу добу повітряна тривога в Одеській області лунала 8 разів, щоразу було чутно вибухи

Вчора, 10 квітня, Росія з самого ранку атакувала Одеську область ракетами. Кілька разів окупанти вдарили по транспортно-логістичній інфраструктурі. Втім під час останнього обстрілу ворожа ракета влучила в АЗС. На жаль є загиблі та тяжкопоранені. Про це повідомляють Сили оборони півдня України. 

Російські терористи вбили 4 людей, серед яких 10-річна дівчинка. До 14 зросла кількість постраждалих, яким надано медичну допомогу після ворожої вечірньої атаки балістичними ракетами по Одеському району. Люди в автівках і пішки прямували наприкінці робочого дня додому та стали жертвами підступного подвійного удару, – йдеться в повідомленні. 

Станом на вчорашній вечір серед постраждалих четверо людей було у важкому стані, лікарі борються за їх життя, пʼятеро – у стані середньої тяжкості та ще пʼять осіб мають легкі поранення. Крім того,  4-річна дівчинка отримала осколкове поранення спинки та контузію. 

Обстріли Одеської області

В ніч на 8 квітня, ворог вчергове атакував Україну ударними дронами, частину з них збили в небі над Одеською областю. Крім того, в ніч на 8 квітня окупанти запустили керовану авіаційну ракету Х-59. 

Зранку 15 березня Одеській області оголосили повітряну тривогу. Через кілька хвилин після сповіщення в Одесі пролунала серія вибухів.  Росіяни вдарили по Одесі балістичною ракетою. Внаслідок атаки 21 особа загинула й понад 70 отримали поранення. В пресслужбі ДСНС Одеської області показали наслідки атаки

В ніч на 11 березня, ворог вкотре завдав удару по регіону вночі саме ударними дронами типу "Shahed-131/136". Підрозділи протиповітряної оборони півтори години відбивали атаку РФ.  Маневри дронів між житловими та промисловими кварталами ускладнювали роботу ППО. Втім, 10 дронів-камікадзе все ж вдалось збити в небі над Одеською областю, однак не вдалось уникнути влучань.

Нагадаємо, Росія завдала удару по Одесі під час візиту прем'єра Греції. Як зазначив прем'єр-міністр Греції Зеленський пояснював міжнародним гостям значення порту і яку шкоду він зазнав під час атак. Згодом пролунала сирена і вибух, який був дуже близько від них. В укриття ніхто спуститись не встиг.  Зеленський прокоментував атаку по Одесі й повідомив про загиблих.   



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися