Ракетна небезпека для півдня: злетіла тактична авіація РФ

Оголошено повітряну тривогу

В Одеській області оголошено повітряну тривогу. Причиною став загроза балістичного обстрілу. Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Де оголосили повітряну тривогу 

Повітряна тривога оголошена в п’яти областях України. Йдеться про Одеську, Миколаївську, Кіровоградську, Дніпропетровську та Херсонську області. Крім того, червоні на мапі тривог Луганська область та тимчасово окупований Крим. 

Правила дій при повітряній тривозі та ракетній небезпеці:

  • Почувши сигнал повітряної тривоги, негайно йдіть в укриття. Укриттям може бути підвал, бомбосховище, підземний паркінг, або будь-яке інше заглиблене приміщення без вікон.

  • Якщо ви перебуваєте вдома, йдіть в підвал або інше захищене приміщення. Якщо підвалу немає, ляжте на підлогу в центрі кімнати, якнайдалі від вікон і дверей.

  • Якщо ви перебуваєте на вулиці, негайно знайдіть найближче укриття. Якщо укриття не знайдено, ляжте на землю в найближчому заглибленому місці (канава, яма тощо) і закрийте голову руками.

  • Не залишайтеся в автомобілі під час повітряної тривоги. Вийдіть з автомобіля і йдіть в укриття.

  • Слідкуйте за інформацією від офіційних джерел. Офіційні джерела, такі як Міністерство оборони України, будуть надавати інформацію про повітряні тривоги та ракетні небезпеки.

  • Якщо ви чули вибух, негайно ляжте на землю в найближчому заглибленому місці. Не намагайтеся бігти або ховатися всередині будівель.

  • Після вибуху не виходьте з укриття протягом 10 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб відлетіли уламки ракети.

Обстріли Одеської області

Зранку 15 березня Одеській області оголосили повітряну тривогу. Через кілька хвилин після сповіщення в Одесі пролунала серія вибухів.  Росіяни вдарили по Одесі балістичною ракетою. Внаслідок атаки 21 особа загинула й понад 70 отримали поранення. В пресслужбі ДСНС Одеської області показали наслідки атаки

В ніч на 11 березня, ворог вкотре завдав удару по регіону вночі саме ударними дронами типу "Shahed-131/136". Підрозділи протиповітряної оборони півтори години відбивали атаку РФ.  Маневри дронів між житловими та промисловими кварталами ускладнювали роботу ППО. Втім, 10 дронів-камікадзе все ж вдалось збити в небі над Одеською областю, однак не вдалось уникнути влучань.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися