Укргідрометцентр: Одеську область накрила надзвичайно небезпечна погода

В 14 областях України оголошено пожежну небезпеку

У зв'язку з підвищенням температури та низькою вологістю повітря, в Одеській області оголошено про пожежну небезпеку. Рівень загрози оцінюється як надзвичайний у більшості регіонів країни. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

16 квітня крім більшості західних та північних областей, 17-18 квітня у південній частині країни, східних, Кіровоградській, Полтавській та Дніпропетровській областях надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Це погодні умови за яких поєднання високої температури повітря та бездощової (сухої) погоди призводить до високої ймовірності виникнення та швидкого розповсюдження лісових пожеж, за наявності джерел займання (відкритого вогню), – йдеться в повідомленні. 

Існує висока ймовірність виникнення та швидкого поширення пожеж, особливо в лісових масивах, на полях та інших відкритих територіях.

Фахівці Служби порятунку закликають громадян бути пильними та дотримуватися правил пожежної безпеки:

  • Не розводити відкритий вогонь у лісах, на полях, у парках та інших зелених зонах.

  • Не залишати сміття, особливо просякнуте горючими речовинами, в недозволених місцях.

  • У разі виявлення пожежі негайно телефонувати до Служби порятунку за номером 101.

Нагадаємо, в Одеській області буде мінлива хмарність. Синоптики прогнозують теплий день без опадів  Протягом дня в регіоні буде температура повітря прогріється до +29 градусів. Слід очікувати пориви вітру до 17 м/с, крім того, на дорогах області буде димка. Детальний прогноз погоди в Одесі та області – читайте в матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися