Бізнес із в’язниці: в Одесі правоохоронці викрили шахрая

Чоловіку загрожує ще плюс три роки до його покарання

В Одесі чоловік який був засуджений за розбій та пограбування знову здійснив протиправні дії. Цього разу він вирішив стати інтернет-шахраєм, роблячи це безпосередньо з виправної колонії.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


Правоохоронні органи встановили, що правопорушник створив фейкове оголошення про продаж автомобіля "ВАЗ 2110" на одному з популярних інтернет-платформ. Він змусив сімох громадян перерахувати йому завдатки, приблизно по 500 гривень кожен, як підтвердження наміру придбати автомобіль. Однак, після отримання грошей зловмисник припиняв будь-яке спілкування з потерпілими. Поліцейські здійснили обшук у місці перебування фігуранта і вилучили чорнові записи та мобільний телефон, з якого він здійснював свою злочинну діяльність.


За наявністю достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, чоловіку повідомили про підозру у правопорушенні, передбаченому ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно. Тепер, окрім раніше присуджених правопорушнику вісьмох років позбавлення волі, термін його перебування у в’язниці може продовжитись ще на три роки, — йдеться в повідомленні.


Нагадаємо, що в Одесі засуджений за майнові злочини до п’яти років позбавлення волі, який вже перебував у слідчому ізоляторі, розмістив на одному з популярних сайтів оголошення про продаж нових та вживаних павербанків. Восьмеро місцевих жителів відгукнулися на повідомлення та звернулися до зловмисника за покупкою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися