Боротьба за будинок Руссова триває

Верховний суд України задовольнив скаргу Одеської міської ради, тому суд розпочне розглядати справу спочатку


Суд направив на новий розгляд справу щодо будинку Руссова. 25 травня під час засідання одеського виконкому стало відомо, що Верховний суд України задовольнив касаційну скаргу Одеської міськради, що автоматично скасовує рішення Господарського суду та Південно-західного апеляційного господарського суду, за яким громаду було позбавлено права власності на будинок Руссова. Міський голова Одеси Геннадій Труханов зазначив, що заявку на відновлення права власності вже подали. Крім того, мер звернувся до городян.


“Шановні одесити, ми впевнені, що ми робимо те, що потрібно. Адже відстоювати свої права - це завдання міського голови та громади. Я впевнений, що остаточне рішення суду щодо будинку Руссова буде справедливим та законним, а також прийнятим в інтересах людей нашого міста”. 


Нагадаємо, що історія боротьби за будинок Руссова розпочалась декілька років тому, коли під час реконструкції будівля перейшла у власність приватним особам, шляхом переоформлення приміщень. Однак, минулого року одеська міська рада повернула у свою власність будівлю. У свою чергу юристи приватних осіб, які володіли приміщення, оскаржили рішення. З цього і розпочався конфлікт. 


Також зазначимо, що будинок Руссова - це пам'ятка історії та архітектури регіонального значення.

У 2002 році будівлю визнали непридатною до використання.

У 2009 та 2016 роках у будівлі сталися пожежі.

У 2018-2019 роках  пройшли ремонтно-реконструкційні роботи, які обійшлися міському бюджету більш ніж 140 мільйонів гривень.

Урочисто будівлю відкрити у грудні 2019 року. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися