Оптимізація сервісних центрів МВС на Одещині: “екзаменаційні хаби” для водіїв

Цей проєкт поки що працюватиме в чотирьох областях України

Попри війну, яка триває в Україні, життя населення не зупиняється, а навпаки, зазнає трансформації, удосконалюється та спрощується. Однією з таких змін є поліпшення процесу отримання державних послуг.


Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області.


З 1-го червня сервісні центри МВС в Одеській, Вінницькій, Київській та Львівській областях України впроваджують істотні зміни в екзаменаційній діяльності. Створюються так звані "екзаменаційні хаби", де кандидати на водійські права зможуть чесно складати іспити, вірячи лише на свої власні знання, набуті в автошколах. У рамках пілотного проєкту "Оптимізація сервісних центрів МВС, які проводять теоретичні та практичні іспити", в Одеській області функціонуватимуть чотири територіальні сервісні центри МВС:


№ 5143 у Білгород-Дністровському, вулиця Гагаріна, 4;

№ 5144 в Ізмаїлі, проспект Незалежності, 362;

№ 5149 у Подільську, вулиця Соборна, 202 Б;

№ 5154 в Одесі, вулиця Аеропортівська, 27/1.


При розміщенні екзаменаційних хабів фахівці Головного сервісного центру МВС керувалися географічним принципом, щоб відстань до найближчого сервісного центру МВС, де будуть проводитись іспити, не перевищувала 100 кілометрів.


Важливо зазначити, що оптимізація сервісних центрів МВС не передбачає їх скорочення. Решта дев'яти сервісних центрів МВС в Одеській області продовжуватимуть надавати послуги з реєстрації транспортних засобів, обміну та відновлення посвідчень водія, видачі державних номерних знаків та їх зберігання. Протягом пілотного проєкту з іспитів в інших сервісних центрах області їх проведення буде призупинено.


Експеримент триватиме до кінця вересня, після чого, враховуючи всі позитивні аспекти та виправлення недоліків, планується розширити проєкт оптимізації сервісних центрів МВС щодо екзаменаційної діяльності на всю територію України.


Нагадаємо, що українці можуть користуватися закордонним паспортом як дійсним документом для отримання усіх послуг в сервісних центрах МВС. Кабінет міністрів України прийняв постанову, яка розширила перелік документів, що можна надавати для ідентифікації особи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися